Samsung 5 megapixeles, 360°-os kamera

A Samsung Techwin tovább erősítette videomegfigyelő megoldásainak választékát, ezúttal két 5 megapixeles, 360 fokos látószögű kamerával.

Az SNF 8010 kifogástalan minőségű 5 megapixeles (2560×2048) képet biztosít digitális PTZ funkcióval. Ez a funkció lehetővé teszi, hogy a felhasználók a kép egyes részeit még részletesebben megfigyeljék, miközben egyidejűleg rendelkezésükre áll a teljes 360 fokos nézet is. A beépített torzításmentesítés számos nézetkompozíciót tesz lehetővé, például egyszeres vagy dupla panorámát, illetve a teljes 360 fokos megjelenítést.

Samsung_SNF-8010

A 360 fokos látószögű kamerákat egyre nagyobb számban specifikálják olyan projektekhez, ahol a személyek mozgásának 24 órás megfigyelése kiemelten fontos, így például bankokban, üzletekben, raktárakban. Egyetlen 360 fokos kamera gyakran hatékonyabb és takarékosabb megoldás egy terület lefedésére, mint a jóval nagyobb számú hagyományos kamerával történő megoldás. Teljes áttekintést nyújtó képével olyan tökéletes megoldást nyújt a felhasználóknak, amilyet korábban csak fix és PTZ dómkamerák kombinációjával lehetett elérni olyan kritikus helyeken, mint például a bejáratok. Ez bankokban vagy kiskereskedelmi üzletekben kifejezetten előnyös, a látogatók mozgása ugyanis mindvégig nyomonkövethető.

Az időjárásálló SNF-8010VM modell IK10 és IP66 védettségű, ugyanakkor rendelkezik az SNF-8010 tulajdonságaival, dinamikatartománya széles (WDR), így tiszta és éles képeket eredményez erős kontraszt esetén is. Rendelkezik M12 csatlakozóval és EN50155 minősítéssel, ezért használható buszokon és vasúti kocsikon; segítségével nyomon követhető az utasok mozgása, vagy kívülről figyelhető, hogy mi történik a jármű előtt az úton vagy a síneken. Így incidens esetén bizonyítékot szolgáltat.

Mindkét ONVIF ajánlásoknak is megfelelő modellben intelligens videoanalitika működik, amely érzékeli a mozgást és a kamera szabotálását; a privát területek kitakarása lehetséges; van kétirányú hangkapcsolat; rendelkezik riasztási ki- és bemenetekkel; táplálható PoE-ról vagy 12 VDC tápegységről. A hálózati kapcsolat megszakadása esetén a rögzítés automatikusan folytatódik a beépített SDXC kártyára, így a bizonyító értékű felvételek nem vesznek el.

– See more at: http://securitymag.hu/hirek/785-samsung-5-megapixeles-360-os-kamera#sthash.DgU3KBXd.dpuf