CANON biztonsági kamerák Magyarországon

A több, mint 70 éves képrögzítési tapasztalattal rendelkező japán CANON hálózati kamerái feladatok széles körét oldják meg. Az 1,3 MP és FULL HD felbontású PTZ, dome és box kamera modellek kitűnő képminőséget produkálnak gyenge fényviszonyok között is.

Canon_VB-M42

A CANON, mint vezető gyártó a legigényesebb – broadcasting – piacon a biztonsági kameráiba a saját maga által fejlesztett és Japánban gyártott optikákat, fényérzékelő CMOS-okat és video jelfeldolgozókat építi be. Ezzel tökéletes összhangot tud biztosítani a képalkotás folyamatában, amivel egyedülálló képminőséget ér el. A CMOS-érzékelő lenyűgöző képminőséget biztosít élethű színekkel és éles vonalakkal. A külön képfeldolgozó és hálózatkezelő processzor, a DIGIC DV III és a DIGIC NET II beépítésével a teljes képfeldolgozási folyamat, így a rögzítés, feldolgozás, kódolás és továbbítás zökkenőmentesen zajlik. Azonos DSP került beépítésre a 15.000,- Eurós EOS C300 professzionális kamerába is.

A Canon hálózati kamerái ONVIF 2.4 és ONVIF Profile S kompatibilisek, a progressive scan funkciónak köszönhetően villódzásmentes képet jelenítenek. SD kártyára készítenek felvételt, beépített 2 utas audioval rendelkeznek. Minden funkció távolról, szoftverből állítható. Az átfogó CANON 3 éves cseregarancia teljes körű nyugalmat biztosít.

Hihetetlenül kompakt boxkamera sorozat: a mindössze 54x32x114 mm méretű eszközben benne van az integrált 2,7 mm fókusztávolságú, 96° látószögű optika. A dome kamera sorozat szintén „japán” méretekkel bír: a 120 mm átmérőjű aljzat közepén egy fél golflabda méretű félgömbben található a kamera és az objektív. Az aljzat és a félgömb együtt 54 mm „magas”.

Az alábbi izgalmas, egyedi funkciókkal rendelkeznek a CANON biztonsági kamerái:

  • - hordótorzítás nélküli 110° látószög
  • - Színes és fekete-fehér képhez más fókuszt adható meg telepítéskor, ill. távoli eléréssel
  • - IR LED nélküli éjjel látás mozgó tárgy elmosódása nélkül
  • - Smart Shade Control ( SSC ) automatikus intelligens fényerő-vezérlés
  • - gyenge fényviszonyok mellett is színes kép, IR LED-ek nélkül

A professzionális fényképezőgépek technológiáját használva éri el a CANON, hogy 90° feletti látószög esetén sem lesz hordótorzítás.

A nagy fényáteresztő képességű objektívnek, a kimagasló fényérzékenységű CMOS-nak, a kiváló teljesítményű DSP-nek köszönhetően gyakorlatilag teljes sötétségben is elmosódás mentes mozgó képet alkotnak a kamerák.

Canon_VB-S30D

 

Az SSC (intelligens árnyékszabályzás ) az expozíció optimális beállításával javítja a csúcsfények minőségét és a háttér-világítású vagy rosszul megvilágított jelenetek sötét területeit, így éjjel-nappal használható. Az SSC-nél kevesebb a zajosodás, és kisebb az információvesztés, mert nem 2 képből állítja elő a CANON a képet erős háttérfényben sem. A rivális kamerák egymás után több képet rögzítenek különböző záridővel, majd egy képet készítenek belőlük, hogy helyreállítsák az erősen megvilágított háttérrel rendelkező jeleneteket. A Canon intelligens árnyékszabályozó (SSC) rendszere azonban azonnali, valós idejű módosításokat végez, hogy növelje az előtérben lévő kép láthatóságát. Ennek eredményeként a világos területek ugyanolyanok maradnak, és csak a sötétebb területek lesznek világosabbak, így a nehezen látható árnyak azonnal tisztán azonosítható tárgyakká válnak.

Az SSC funkció minden, a képen látható személyre-tárgyra beállítja az optimális fényerőt, ezáltal a képek tisztán és a legnagyobb részletességgel és optimális kontraszttal lesznek megjelenítve. A kép túl sötét és túl világos részeit teszi láthatóvá és részletgazdaggá. A képen lehetőség van megkülönböztetni fényes és sötét területeket és azok részleteit. Ez a funkció különösen fontos olyan helyzetekben, ahol a fény a megfigyelt tárgy hátteréből származik (pl ablakok, ajtók).

A CANON biztonsági IP kameráit nem csak a csúcsminőségű megfigyelési szolgáltatások és a részletes képek teszik egyedi, a versenytársak termékeit maguk mögé utasító eszközökké, hanem az emellé társuló akár 15 intelligens elemzési funkció is. A kamerák mindegyike beépített, fedélzeti video elemző funkciókkal van ellátva :

  • - Mozgó célpont érzékelése
  • - Elhagyott tárgy érzékelés
  • - Elmozdított tárgy érzékelése
  • - Kamerát érő külső beavatkozás érzékelése (lefestés/letakarás)
  • - Fejlesztett Vonalon áthaladás érzékelése (irányérzékeléssel)
  • - Elhaladó objektumok észlelése
  • - Intelligens Hangerő Érzékelés

Az intelligens elemzési funkció valós időben elemzi a lehetséges biztonsági fenyegetéseket. Egy helyszínen akár 15 észlelési területet is be lehet állítani a 6 különböző algoritmus segítségével. Ez újraértelmezi a hagyományos riasztásérzékelési módszereket, mert segít csökkenteni a hamis riasztásokat, növeli a hatékonyságot, csökkenti a tároláshoz szükséges helyet, mivel csak valós fenyegetés esetén rögzít.